Wist je dat over de Waterslinger - Geerpark
Terugblik meedenkavond Nieuwe Morgen fase 1
1 juli 2024
Dit is wonen!
1 juli 2024

Wist je dat over de Waterslinger

Wonen, ontmoeten, spelen, ontdekken: het water trekt je vaak om allerlei redenen aan. Het is heerlijk om er te wandelen, op uit te kijken, om te speuren naar de dieren die er leven. Het voegt in Geerpark echt iets toe aan de wijk. Daarom is het leuk en belangrijk om er iets vanaf te weten.

Wist je dat: de Waterslinger een uniek systeem is met een belangrijke functie voor de wijk?
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Er zijn perioden van droogte en van extreme neerslag. Hoe ga je hiermee om? Waterschap Aa en Maas, team Geerpark én inwoners bogen deze waterproblematiek om naar een kans. Het maatwerk dat hiervoor nodig was, vroeg om lef van deze partijen. Samen wisten ze één uniek watersysteem te creëren, dat een oplossing biedt voor alle wateropgaven van heel Vlijmen-Noord, waaronder Geerpark en De Grassen. Zo zorgt Vlijmen slim voor droge voeten! Er werd een watersysteem ontwikkeld dat je nergens in Nederland op deze schaal vindt. Het vervult een aantal belangrijke functies zoals het opvangen van regenwater, het op natuurlijke wijze reguleren van luchtvochtigheid en temperatuur en het verhogen van biodiversiteit. En ontstaat er een uniek landschap dat door de wijk slingert: de Waterslinger. Je kunt er lekker banjeren en schaatsen. Tot (bijna) aan je eigen voordeur. Ken je de video die we een aantal jaar geleden hierover maakten? Kom te weten hoe dit unieke systeem werkt! https://geerpark.nl/weer-een-mijlpaal-bereikt-de-waterslinger-is-af/

Wist je dat: het geen zwemwater is?
Als het warm is nodigt de Waterslinger uit om er verkoeling te zoeken. Let op: dit is geen officieel zwemwater! Door droogte en warmte kan blauwalg ontstaan. Blijf uit voorzorg uit het water en laat je kind of huisdier er niet zwemmen! Kijk voor meer informatie op: www.zwemwater.nl.