"Dichtbij de stad en toch heerlijk groen en rustig" - Geerpark
Fruit in Geerpark
22 juni 2017
Geerpark door het oog van de stedenbouwkundige Jeroen Goes
20 november 2017

“Dichtbij de stad en toch heerlijk groen en rustig”

De stad trekt, zeker als je er bent opgegroeid. Maar een rustige woonomgeving is ook heerlijk. Robin Bierens (29) en Pleuni de Haas (25) gaan met hun nul-op-de-meterwoning in de wijk Goede Morgen in Vlijmen voor het beste uit twee werelden. Rust en groen om zich heen, en toch dicht bij hun geliefde Den Bosch. “Bovendien kunnen we hier een steentje bijdragen aan een beter milieu. Dat vinden we ook belangrijk.”

Een groene wijk, dicht bij de stad
Robin: “We zijn opgegroeid in Den Bosch en dus gewend om alles bij de hand te hebben. Niet zo vreemd dat we daar onze eerste huurwoning vonden. Nu is het tijd voor iets anders: een grotere koopwoning in een nieuwbouwproject. We zochten eerst in Den Bosch, maar je komt er daar haast niet tussen. En van de prijzen word je ook niet vrolijk. Toen we van vrienden hoorden dat veel Bosschenaren nu voor dorpen in de buurt kiezen, was de keus snel gemaakt. De wijk Goede Morgen in Vlijmen ligt dichtbij de stad, het ziekenhuis en snelwegen. Het voelt als onderdeel van onze thuisstad, met het voordeel van wonen in een rustige, groene wijk.”

Zelf iets doen voor het milieu
Pleuni: “Voor ons als grote natuurliefhebbers is een mooie omgeving heel belangrijk. We willen niet alleen groen om ons heen, maar ook ons steentje bijdragen aan duurzaamheid en een beter milieu. Met onze nul-op-de-meterwoning kan dat, omdat we zelf energie opwekken. Het huis waar we nu wonen heeft ook een warmtepomp. We zijn dus al gewend om bewust met energie om te gaan. Kleine dingen maken al het verschil. Zo kiezen we voor energiezuinige apparaten als we een nieuwe wasmachine of televisie kopen. Over een paar jaar hoort elke nieuwbouwwoning energieneutraal te zijn. Dat vinden we een goede ontwikkeling. Fijn dat onze nieuwe woning daar al klaar voor is.”

Kijk ook op: www.goedemorgengeerpark.nl!