Geerpark maakt kans op Duurzaam Bouwen Award! - Geerpark
We wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi, duurzaam 2018!
20 december 2017
Volgende fase Goede Morgen deze zomer in verkoop
19 februari 2018

Geerpark maakt kans op Duurzaam Bouwen Award!

We zijn genomineerd voor de Gouden Kikker Award. Deze Duurzaam Bouwen Award wordt toegekend aan projecten die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Andere genomineerden zijn het Amsterdamse woonwerkgebouw Patch22 en het Waterschapshuis Zuiderzeeland. 1 februari is de uitreiking op het Duurzaam Gebouwd Congres 2018.

Duurzaam tot in het DNA
De nominatie van Geerpark is voor  Woonveste en de gemeente Heusden een kroon op het werk afgelopen jaren. Wethouder Mart van der Poel: “We zijn enorm trots op waar we nu staan. Na jaren vanvoorbereiding, inspanning en doorzettingsvermogen is Geerpark een écht duurzame wijk geworden.” De lat voor deze gebiedsontwikkeling lag van meet af aan hoog. “Ook tijdens de economische crisis hebben we vastgehouden aan onze hoge ambitie voor een integrale, duurzame aanpak. Dat zie je niet alleen terug in de woningen die zelfvoorzienend zijn, ook de natuurlijke inrichting van de wijk en de openbare ruimte laten zien dat duurzaamheid in het DNA van Geerpark zit.”

Geen gas meer in de wijk
Projectverantwoordelijke Daniël Duijvestijn van Woonveste: “Geerpark is zo’n beetje halverwege. Het is mooi om te zien dat de hoge ambities waarmee wij jaren geleden met Geerpark begonnen –gasloos en energieneutraal bouwen- nu landelijk de nieuwe standaard lijkt te worden. Ik ben er van overtuigd dat –hoe klein ook- wij daar met Geerpark een positieve bijdrage aan hebben geleverd.” In de wijk zijn inmiddels verschillende projecten gerealiseerd. Recent is gestart met de realisatie van een deelgebied waarin ruim 200 nul-op-de-meter woningen worden gerealiseerd. Zowel sociale huur, vrije sector huur als koop.

Ruimte voor bewoner en natuur
In Geerpark is duurzaam wonen voor iedereen bereikbaar. Er is aanbod in alle prijsklassen. De uitstraling van de woningen in de wijk en ook de techniek in de woning sluit aan bij de behoefte van de bewoners. Ook voor de inrichting van de openbare ruimte is duurzaamheid het leidende principe. De auto is ‘te gast’ door het ontwerp van smalle straten, de erfscheidingen tussen de woningen zijn groen en de materialen milieuvriendelijk. Bovendien is er veel aandacht voor natuur en biodiversiteit, zoals een groot park met boomgaard, nestkasten geïntegreerd in de woningen en een waterslinger in de wijk voor de opvang van hemelwater.

Proeftuin voor duurzaamheid
Geerpark heeft de afgelopen jaren tal van mensen en bedrijven geïnspireerd. Het gebied was een aantal jaar proeftuin van duurzaamheid voor de provincie Noord-Brabant en gold als een van de Excellente Gebieden van RVO voor innovatieve bouwmethoden en technieken voor energiezuinig bouwen. Ook besteedt Geerpark veel aandacht aan kennisdelen. Voor veel gemeenten, corporaties en ontwikkelaars is Geerpark een voorbeeldproject vanwege de vernieuwende aanpak. De Duurzaam Bouwen Awards zijn een initiatief van ABC Nova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd. Ze bieden corporaties, bouwers en gemeenten de mogelijkheid om zich te profileren met ambitieus beleid of bijzondere projecten. Lees meer op: www.duurzaambouwenawards.nl.