Geslaagde opening informatiecentrum en Blotevoetenpad - Geerpark
Buurt Bestuurt & gemeente Heusden organiseren bijeenkomst (8 april)
22 maart 2019
Bomen aangeplant Hof van Morgen
8 april 2019

Geslaagde opening informatiecentrum en Blotevoetenpad

Op 22 maart was het eindelijk zover: samen met buurtbewoners vierden we de opening van het informatiecentrum, het Blotevoetenpad én de afronding van het park.

Onthulling naam informatiecentrum
Team Geerpark en bewoners verzamelden zich vrijdagmiddag bij het nieuwe informatiecentrum, midden in het park. In spanning wachtte iedereen de nieuwe naam voor het informatiecentrum af, die door de buurt is gekozen. De naam werd door Wethouder Mart van der Poel en de bedenker van de naam (Peter Wagenaar) onthuld: Morgenland!

Blotevoetenpad direct uitproberen
Na de opening van het informatiecentrum liepen de aanwezigen met z’n allen naar het insectenhotel en het Blotevoetenpad in het park. De borden die door de kinderen van groep 7 van basisschool de Vijfhoven zijn ontworpen werden daar onthuld. Daarna nodigde een heuse klaproos en vlinder iedereen uit om het Blotevoetenpad onder begeleiding van landschapsarchitect Thomas Jansen direct uit te proberen.

Van buitenonderwijs tot activiteiten
Vooral de leerlingen van de Bosbessenschool gaan het informatiecentrum gebruiken. De scholieren kunnen er genieten van buitenonderwijs. Daarnaast is het de thuisbasis van Buurt Bestuurt Geerpark. Vanuit het centrum organiseren zij allerlei activiteiten voor de buurt. Gemeente Heusden, Woonveste en de ontwikkelaars Geerpark BV gaan in Morgenland onder andere informatiebijeenkomsten over de woonomgeving en woningen organiseren.

Team Geerpark ziet ernaar uit dat het park, het Blotevoetenpad en het informatiecentrum volop gebruikt gaan worden. Met veel leer- ontmoetings- en ontspanningsplezier!