Handtekeningen gezet voor 25 woningen in Morgenstond, Geerpark - Geerpark
Inspiratiesessie biodiverse tuin op 19 januari
14 december 2022
Terugblik 2022
22 december 2022

Handtekeningen gezet voor 25 woningen in Morgenstond, Geerpark

Het college van Heusden stemde afgelopen dinsdag, 13 december, in met de overeenkomst tussen Kalliste Woningbouwontwikkeling en de Gemeente Heusden voor de bouw van 25 woningen in Morgenstond (fase 3b), Geerpark. Gisteren werd de handtekening door beide partijen gezet.

Kalliste gaat 24 tweekappers en 1 vrijstaande woning bouwen. Om voor de verdere ontwikkeling van de woningen beter zicht te krijgen op de woonwensen van aanstaande kopers, heeft Kalliste een woonwensenenquête online staan op www.morgenstondgeerpark.nl. Ook organiseerden zij op 14 december een Woonworkshop voor geïnteresseerden. Allemaal met het doel om in 2023 de verkoop van de woningen te kunnen starten. “De interesse in het project is hoog. Tijdens de geslaagde Woonworkshop hebben we een goed beeld gekregen van de specifieke wensen van potentiele kopers van de woningen in Morgenstond”, aldus Kalliste.

Wethouder Johan Meesters voegt toe “dat er zoveel belangstelling is voor deze woningen onderstreept de noodzaak om nieuwe woningen in Heusden te bouwen. ‘Bouwen, bouwen, bouwen’,  is nadrukkelijk een speerpunt van het college. Door oude afspraken over het woningbouwprogramma binnen Geerpark kunnen in Morgenstond helaas geen starters- of goedkope woningen worden gebouwd. Gelukkig zorgen de 25 woningen op deze mooie plek wel weer voor een betere doorstroming op de woningmarkt. Daar ben ik erg blij mee.”

Als de verkoop voorspoedig verloopt, legt de gemeente daarna de riolering en wegen aan en zorgt ervoor dat ook water, elektriciteit en andere nutsvoorzieningen kunnen worden aangelegd. Kalliste draagt, naast de aanleg van het standaard groen in Geerpark, bij aan het planten van extra bomen en het aanbrengen van groene erfafscheidingen.