Lisette en Richard Brokken: we voelen ons rijk en dankbaar in Tot Morgen - Geerpark
Foto’s uit Geerpark
8 april 2021

Lisette en Richard Brokken: we voelen ons rijk en dankbaar in Tot Morgen

2 mensen staan voor een huis

Toen Lisette en Richard Brokken besloten te verhuizen, zochten ze bewust naar een nieuwbouwwoning. “Dan is alles in één keer klaar én volgens de nieuwste technieken.” Ze schreven zich in voor een koopwoning in het project Tot Morgen in Geerpark Vlijmen en kregen tot hun grote vreugde hun voorkeurskavel toegewezen. Begin maart 2023 trok het koppel met zoon Niels in hun gloednieuwe nul-op-de-meterwoning. En dat leverde al heel wat op: een woning en tuin die aan alle wensen voldoen, fijne sociale contacten én energiebesparing. “We voelen ons rijk en dankbaar.” 

Renoveren of verhuizen

Lisette: “In ons oude huis in Engelen woonden we twintig jaar lang met veel plezier. Uiteindelijk kwamen we op het punt dat zaken in de woning aan vervanging toe waren.”
Richard: “We stelden onszelf de vraag of we met aanpassingen in het huis onze wensen konden vervullen. Het antwoord was nee.”
Lisette: “We wilden graag ruimer en duurzamer wonen, met meer groen en voorzieningen om ons heen. Op al deze punten gaan we vooruit met onze woning in Geerpark.”

Wensenlijst

Richard: “Ons vorige huis was ook een nieuwbouwwoning. Daardoor wisten we goed wat we wel en niet wilden. Zo leerden we om bepaalde klussen meteen te laten uitvoeren, zoals het stuken van het plafond. Bij dit soort werkzaamheden komt van uitstel vaak afstel, omdat je het hele huis op een later moment weer op z’n kop moet zetten.”
Lisette: “Ook bracht ik heel wat uurtjes op internet door om ideeën op te doen voor ons woninginterieur. Dat resulteerde in een aardige wensenlijst voor dit huis. Gelukkig kregen we hierbij supergoede begeleiding van kopersbegeleider Ron Cornelissen van Hendriks Coppelmans. Zo is de garage nu een geïsoleerde chillruimte voor onze zoon en hebben we in de woonkamer een wand met een glazen doorkijk. Deze woning voldoet aan al onze persoonlijke wensen. Mijn favoriete plek? Dat wordt gegarandeerd onze veranda in de tuin, de ideale plek voor zomeravonden.”

Aangenaam wonen

Richard: “Dat we nu een nul-op-de-meterwoning hebben, vinden we een groot pluspunt. We dragen ons steentje bij aan het milieu én we wonen aangenaam. En door de isolatie en de vloerverwarming en -koeling op alle verdiepingen blijft de temperatuur in huis prettig, ook in de zomer. Binnenkort weten we of dit echt zo is!”
Lisette: “Uit nieuwsgierigheid check ik regelmatig de app over ons energieverbruik. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat we in de maand maart meer energie opwekten dan we verbruikten. Dat belooft nog wat voor de komende maanden, waarin de zon zich vast vaker laat zien.”

Oud worden

Lisette: “Of we ook twintig jaar in dit huis blijven wonen? Ons gevoel zegt dat we hier een hele tijd blijven. Dat komt door het huis én door de sociale contacten. Iedereen in deze straat is aan een nieuw woonavontuur begonnen, waardoor er veel onderling contact is. Zo wisselen we live en via WhatsApp veel verbouwingstips uit. En in de zomer organiseren we een buurtbarbecue.”
Richard: “Eén ding is zeker: we kunnen hier oud worden. Zo is er de optie om in onze garage een douche te plaatsen, zodat we in de toekomst alles gelijkvloers hebben.”