Samen bouwen in Geerpark stap dichterbij - Geerpark
Mortelweg afgesloten vanaf 17 april
10 april 2019
Geerpark groeit verder met 75 woningen rondom het park
19 april 2019

Samen bouwen in Geerpark stap dichterbij

De inkt van de handtekeningen die Wooncorporatie Woonveste en SAMENBOUWEN.IN.GEERPARK hebben gezet onder de koopovereenkomst is nog maar net droog. Met deze overeenkomst kunnen zestien koopwoningen gerealiseerd worden in de nieuwe fase Tot Morgen, ten noorden van het park.

Op deze fraaie plek is het straks heel bijzonder wonen in een van de acht rijwoningen en acht patiobungalows. De toekomstige bewoners kunnen (binnen een aantal kaders) zelf hun woning samenstellen; een vorm van co-creatie. De woningen worden ‘nul-op-de-meter’. Dit betekent dat de woningen evenveel energie opwekken als de bewoners verbruiken. Dit sluit perfect aan op de ambitie van deze duurzame woonwijk. Betaalbaar Wonen Heusden (BWH) richtte voor dit project de vereniging ‘SAMENBOUWEN.IN.GEERPARK.’ op. Het college van Heusden stemde op 20 november 2018 in met de grondverkoop van deze zestien kavels in Tot Morgen. Deze grondverkoop is op 12 april bekrachtigd.

Eerste stappen gezet
De eerste informatiebijeenkomst die SAMENBOUWEN.IN.GEERPARK op 13 december 2018 organiseerde was succesvol en werd door zo’n veertig huishoudens bezocht. Tijdens deze bijeenkomst kregen de aanwezigen referentieprojecten te zien en zijn het proces, de planning en de mogelijkheden in Geerpark toegelicht. Daarna zijn de woonwensen geïnventariseerd. Op 29 januari is dieper op de woningontwerpen en het proces ingegaan. Inmiddels zijn negen van de zestien woningen definitief gereserveerd. Alle bungalows zijn inmiddels gereserveerd, maar er zijn nog enkele rijwoningen beschikbaar! De deelnemers zijn individueel met de architect in gesprek gegaan om het woningontwerp op hun wensen af te stemmen. Het streven is om in het vierde kwartaal van 2019 te starten met de bouw.

Interesse?
Aanmelden, of het opvragen van meer informatie, kan door te mailen naar info@samenbouwen.in, of telefonisch via 040 –  242 32 23 (SAMENBOUWEN.IN.GEERPARK). Wie deelneemt, gaat vervolgens ook, individueel, met de architect in gesprek om de toekomstige woning naar wens vorm te geven. Kijk voor meer informatie op http://samenbouwen.in/projecten/samen-bouwen-geerpark/.

(Foto: Bestuursleden Adrian Pulles, Roel van de Wiel en Monique de Wilt van SAMENBOUWEN.IN GEERPARK ondertekenen de koopovereenkomst.)