Samen met Lars Boom energie opwekken in Goede Morgen Geerpark - Geerpark
Solar Bench in Geerpark
31 oktober 2017
We wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi, duurzaam 2018!
20 december 2017

Samen met Lars Boom energie opwekken in Goede Morgen Geerpark

Ontwikkelaars Janssen de Jong en Hendriks Coppelmans zijn gestart met de bouw van 50 nul-op-de-meterwoningen in deelgebied Goede Morgen. Op donderdag 16 november werd dit feestelijk gevierd samen met kopers, omwonenden en andere genodigden. Omdat Geerpark een van de meest duurzame wijken van Nederland is, werd het een energieke starthandeling. Wethouder Mart van der Poel, koper Sjors Boom en lokale wielerheld Lars Boom (zelf ook woonachtig in Geerpark) gingen op de energiefiets de strijd met elkaar aan. Lars Boom was de snelste op de rollenbank en fietste zijn lichtzuil het eerst ‘vol’. Maar natuurlijk ging het vooral om de symboliek: samen energie opwekken. De fietsers trapten met z’n drieën  300 wh bij elkaar.

In de tent op het bouwterrein hadden de circa 150 gasten een leuke middag. Na afloop van de officiële starthandeling was er voor de aanwezigen gelegenheid om zelf ook tegen elkaar te ‘energiefietsen’. Dat leverde leuke duels en rode koppies op. Er kon volop energie bijgetankt worden bij foodtruck ‘Hete bliksem’, dit jaar nog beloond met de nationale FoodtruckAward van 24Kitchen. Onder het genot van streetfood en een drankje maakten de toekomstige bewoners kennis met elkaar en werden de eerste buurtcontacten gelegd.

Nu bijzonder, straks heel normaal
In de eerste fase van Goede Morgen realiseert Hendriks Coppelmans namens de samenwerkende ontwikkelaars van Geerpark BV in totaal 42 koopwoningen en acht particuliere huurwoningen. Alle woningen zijn nul-op-de-meter. Dat betekent dat ze net zoveel energie opwekken als ze verbruiken. Door gebruik van natuurlijke energiebronnen, zoals de zon en aardwarmte, zijn de huizen zeer energiezuinig. Kopers Sjors Boom (23) en Danjavan Gulick (24) zagen zo’n woning van de toekomst wel zitten. “Flink besparen op de energierekening is een belangrijk pluspunt. Met mijn IT-achtergrond vind ik de technische snufjes in huis erg interessant”, vertelt Sjors.Danja ziet de mooie groene wijk en een woning zonder gasaansluiting als belangrijkste voordelen. “Als aankomend docent biologie vind ik aandacht voor duurzaamheid belangrijk. Minder uitstoot en niet meer afhankelijk zijn van gas- en energieleveranciers passen daarbij. Net als elektrische auto’s zijn energiezuinige woningen straks heel normaal. Dat maakt onze woning ook weer beter verkoopbaar, mochten we ooit gaan verhuizen”, verwacht Danja.

Lars woont nu zo’n twee jaar in Geerpark. Hij heeft o.a. zonnepanelen en een aardwarmtepomp. “Mijn huis is lekker warm in de winter en koel in de zomer.” De bouw van de nieuwe woningen volgt hij ook: “Ik houd de bouw van de nieuwe woningen wel in de gaten als ik er langs fiets om de kinderen naar school te brengen.”

Kijk ook op: www.goedemorgengeerpark.nl