Update werkzaamheden nieuwe rotonde Abt van Engelenlaan - Geerpark
Kunstbrug Geerpark
De kunstbrug krijgt vorm
18 december 2023
Terugblik 2023
21 december 2023

Update werkzaamheden nieuwe rotonde Abt van Engelenlaan

Maandag 15 januari 2024 start aannemer Vissers Ploegmakers B.V. met de ombouw van de aansluiting van de Mortelweg op de rotonde. In het aansluitende weekend worden de overige aansluitingen op de rotonde gerealiseerd. Vanaf 22 januari zijn alle wegen weer open en kan het gemotoriseerd verkeer gebruikmaken van de nieuwe rotonde.

Bereikbaarheid
Tot 14 januari 2024 verandert de huidige verkeerssituatie niet. Op 15 januari verandert dit en is de Mortelweg voor één week afgesloten. Het verkeer wordt vanuit het Geerpark via de Tuinbouwweg omgeleid. Door de beperkte ruimte en in verband met de veiligheid is het niet mogelijk om de tijdelijke verkeerssituatie anders te realiseren. Dit duurt tot en met zondag 21 januari. In deze periode wordt de aansluiting van de bestaande Mortelweg op de nieuwe Mortelweg (de nieuwe rotonde) gemaakt. In het weekend van 19, 20 en 21 januari verandert de verkeerssituatie opnieuw. Tijdens dit weekend is de Abt van Engelenlaan, ter hoogte van de Mortelweg en Hoogpoort, afgesloten voor doorgaand verkeer.In dit weekend worden de overige aansluitingen op de rotonde gerealiseerd. Vanaf 22 januari zijn alle wegen weer open en kan het gemotoriseerd verkeer gebruikmaken van de nieuwe rotonde. De fietsers en bromfietsers maken dan nog geen gebruik van de nieuwe fietspaden. Die worden gefaseerd aangelegd na deze weekendafsluiting. Er wordt een omleiding ingesteld om het verkeer van A naar B te brengen.

Oplevering
Ondanks het slechte weer verlopen de werkzaamheden goed. Wij verwachten de geplande opleverdatum van 29 februari 2024 te halen. Dit is onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden.

Contact
Wij begrijpen dat deze werkzaamheden overlast met zich meebrengen en proberen dit zoveel mogelijk te beperken. Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met Vincent van Kooi, omgevingsmanager bij Vissers Ploegmakers B.V., via 06 – 11 05 23 74 of via mail naar vvankooi@vissersploegmakers.nl. Tijdens de werkzaamheden is Vincent van Kooi contactpersoon voor alle vragen over het werk.

“Dit project komt mede tot stand door een subsidie van: Provincie Noord-Brabant”

Foto credits: Studio Retouched – Paul van Baardwijk