Basisschoolkinderen wandelen door Geerpark op Dag van de Duurzaamheid - Geerpark
Update: lopende acties in de wijk en het gebied
21 september 2017
16 november: feestelijke start bouw Goede Morgen
24 oktober 2017

Basisschoolkinderen wandelen door Geerpark op Dag van de Duurzaamheid

Dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Geerpark neemt groep 5 van OBS De Wilgen in Vlijmen mee op avontuurlijke ontdekkingstocht door ‘één van de meest duurzame woonwijken van Nederland’. IVN-gidsen brengen die middag het onderwerp Duurzaamheid voor de kinderen in hun directe woonomgeving tot leven.

In Heusden maken wij werk van duurzaamheid. Een plek waar dit duidelijk zichtbaar is, is Geerpark. Op de Dag van de Duurzaamheid prikkelen wij kinderen om dit te komen ontdekken. Lerares Nathalie van der Doelen is erg enthousiast: ‘Duurzaamheid is hét thema voor de toekomst. Het is aan de komende generatie om daar iets mee te gaan doen. Daarnaast merk ik ook dat een activiteit als deze echt een beleving is. Daarmee zaai je iets wat gaat groeien, het gaat om het creëren van een stukje bewustwording voor later’.

Doen en beleven in Geerpark

Op verschillende punten krijgen de kinderen informatie over de unieke natuur van Geerpark en gaan ze actief ontdekken hoe duurzaamheid in allerlei aspecten in de woningen en wijk terugkomt. De wandeling start om 13:15 en duurt tot 14:30 uur. De klas verzamelt bij De Duizendpoot/Lieveheersbeestje in Vlijmen, een zijstraat van de Wolput.