Bewoners Bever krijgen de sleutel - Geerpark
Denk op 29 november mee over de binnenhof in Hof van Morgen!
16 november 2016
Stand van zaken verbreden Mortelweg
30 november 2016

Bewoners Bever krijgen de sleutel

Op 22 november kregen de eerste vier bewoners de sleutel van hun Nul-op-de-Meter woning aan de Bever (deelplan Morgen II) in de duurzame wijk Geerpark te VlijmenUniek zijn de woningen doordat ze op jaarbasis evenveel energie opwekken als dat er wordt verbruikt. Aart Jan Gorter, directeur van Woonveste, feliciteerde mevrouw Litzroth als eerste bewoonster met haar nieuwe, 100% elektrische woning en overhandigde haar de symbolische eerste sleutel.

De woningen zijn zo gebouwd dat een gemiddeld gezin, dat bewust omgaat met energie, met een energieverbruik van nul kan wonen, oftewel Nul-op-de-Meter. Hiermee is invulling gegeven aan de duurzaamheidsambitie van zowel Janssen de Jong, wooncorporatie Woonveste als de gemeente Heusden.

Aart Jan Gorter is blij met deze duurzame, toekomstbestendige toevoeging aan het verhuurbestand van wooncorporatie Woonveste: “Wij zetten ons dagelijks in voor betaalbaar wonen binnen ons werkgebied waaronder Vlijmen. Het is dan ook fijn dat we weer 8 Nul-op-de-Meter woningen, waarvan 3 levensloopwoningen en 5 eengezinswoningen, kunnen toevoegen aan ons woningaanbod.

De overige 4 woningen worden aanstaande donderdag door Janssen de Jong opgeleverd aan Woonveste. Dezelfde middag krijgen ook de bewoners de sleutel overhandigd en kunnen ze aan de slag in hun nieuwe woning.

Energiezuinig, comfortabel en betaalbaar wonen
De Nul-op-de-Meter woningen zijn zo ontworpen dat met de zonnepanelen, een bodemwarmtepomp en ventilatiesysteem genoeg energie wordt opgewekt om een gemiddeld gebruik aan verwarming, warm water, verlichting en huishoudelijke apparaten te compenseren. Naast natuurlijk het gebruik van hoogwaardige isolerende bouwmaterialen. De woningen zijn 100% elektrisch en zonder gasaansluiting ingericht.

Energieprestatievergoeding
De energiemaatregelen worden niet berekend in de huurprijs. De huurders betalen apart een energieprestatievergoeding (EPV) aan de wooncorporatie. Zo behoudt de huurder een eventueel recht op huurtoeslag. De EPV komt in plaats van de maandelijkse rekening aan de energiemaatschappij. Voor de huurders leveren de maatregelen dus een veel comfortabeler huis op, terwijl de woonlasten gelijk blijven.

Nog eens 205 NOM-woningen 
Janssen de Jong Projectontwikkeling realiseert in een nieuwe fase in Geerpark, in samenwerking met Hendriks Coppelmans, nog eens 205 Nul-op-de-Meter woningen. De eerste woningen gaan naar verwachting eind van dit jaar in verkoop. De eerste werkzaamheden staan gepland voor het voorjaar van 2017. Kijk voor meer informatie op www.goedemorgengeerpark.nl.