Geerpark beleeft week van feest, mijlpalen en woningnieuws - Geerpark
Helemaal thuis in Geerpark
30 juli 2021
Parkeren in Geerpark
20 september 2021

Geerpark beleeft week van feest, mijlpalen en woningnieuws

Duurzame wijk Geerpark in Vlijmen beleefde een week vol feest, mijlpalen, feest en nieuws. In deelgebied Tot Morgen werd donderdag het bereiken van het hoogste punt gevierd en zaterdag liep de hele wijk uit voor het grote Geerparkfestival. Ook maakten de ontwikkelaars van Geerpark BV bekend dat alle woningen in de laatste fase van Tot Morgen zijn verkocht en dat er in het eerste kwartaal van 2022 nieuw woningaanbod komt in vervolgfase Nieuwe Morgen. Geerpark groeit en bloeit!

Toekomstige bewoners Els en Marnica, de oudste en jongste koper van Tot Morgen fase 1, hadden donderdag 16 september de eer om de vlag te hijsen op de bouwplaats. In dit deelgebied ten noorden van het park bouwt Hendriks Coppelmans namens Geerpark BV 38 koop- en 36 huurwoningen. Samen met de kopers werd feestelijk stilgestaan bij het bereiken van het hoogste punt. Nog dit jaar worden de eerste woningen opgeleverd. De huurwoningen zijn sinds 7 september in de verhuur bij Woonveste. Voor meer informatie en inschrijving kijk op: www.woonveste.nl/nieuwbouw-projecten.

Onvergetelijk Geerparkfestival
Zaterdag 18 september liep de hele wijk uit voor het Geerparkfestival. Organisatoren Buurt Bestuurt en de ontwikkelaars van Geerpark BV (Janssen de Jong en Hendriks Coppelmans) ontvingen zo’n 700 wijkbewoners in en rond het wijkpark. Samen maakten zij er een onvergetelijke dag van. Verspreid in deelgebied Goede Morgen stonden foodtrucks waar de bewoners van dit wijkdeel een hapje konden eten. Op deze manier werd door de ontwikkelaars de oplevering gevierd van 205 koop-en huurwoningen. Aan de woningen werd van 2017 tot en met 2021 gebouwd.

In het park was volop activiteit voor álle wijkbewoners. Buurt Bestuurt pakte uit met onder andere kinderattracties, optredens, eten en drinken, een dansworkshop, karaoke, kleurwedstrijd en loterij. Ook was er informatie over diverse buurtinitiatieven zoals de wandelclub, de kruidentuin, Fietsmaatjes en zwerfvuilploeg de Zappers. En er werd afscheid genomen van oud-voorzitter van Buurt Bestuurt, François Goedhart. Er waren mooie woorden van wethouder Mart van der Poel en Woonveste-directeur Eric van den Einden. Als dank voor zijn inzet werd François uitgeroepen tot ‘Ereburger van Geerpark’.

Nieuws over vervolgfase Nieuwe Morgen
De tweede fase van Tot Morgen is sinds deze week verkocht. Alle 36 woningen vonden in slechts enkele maanden tijd een koper. De 11 huurwoningen van Woonveste in dit plandeel komen later in de verhuur. Vanwege de grote woningbehoefte pakken de ontwikkelaars van Geerpark BV door met de vervolgfase. Deze week maakten zij bekend dat de eerste fase van deelgebied Nieuwe Morgen in het eerste kwartaal van 2022 in verkoop gaat. Janssen de Jong bouwt hier 38 koopwoningen: tweekappers, hoek en tussenwoningen, rug-aan-rugwoningen en levensloopbestendige woningen.