Parkeren in Geerpark - Geerpark
Geerpark beleeft week van feest, mijlpalen en woningnieuws
20 september 2021
CaDo
20 september 2021

Parkeren in Geerpark

In juni kon je een enquête van Buurt Bestuurt en de gemeente invullen met de vraag of je graag een parkeerverbodszone in Geerpark wil of niet. Zo’n zone houdt in dat je niet buiten de parkeervakken mag parkeren. We kregen hierop veel reacties. Bedankt daarvoor! De uitkomst van dit parkeeronderzoek is erg waardevol. Het geeft ons namelijk veel inzicht in het parkeren in Geerpark. 

Een (kleine) meerderheid van de bewoners die de vragenlijst invulde, wil graag een parkeerverbodszone in de wijk. Veel bewoners vroegen zich echter ook af of er wel voldoende parkeerplaatsen in de wijk zijn. Waarbij ook diverse bewoners aangeven dat er veel buiten de vakken wordt geparkeerd en dat er juist wél genoeg parkeervakken zijn.

Goed om dit te onderzoeken voordat we de knoop over het parkeren gaan doorhakken. Nu Geerpark voor een groot deel klaar is, voeren we dit najaar, samen met Buurt Bestuurt, een parkeeronderzoek uit. We gaan dan na hoeveel er nu buiten de vakken wordt geparkeerd en hoeveel parkeervakken er nog vrij zijn.

We verwachten eind van dit jaar een besluit te kunnen nemen over het wel of niet invoeren van een parkeerverbodszone in de wijk.