Geerpark krijgt een fijne speelplek voor de allerkleinsten - Geerpark
Werkzaamheden toekomstige rotonde Abt van Engelenlaan in Vlijmen
5 oktober 2023
Kunstbrug
Kunstbrug
20 oktober 2023

Geerpark krijgt een fijne speelplek voor de allerkleinsten

In het Geerpark is het fijn spelen, bewegen en ontmoeten voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten mist er alleen nog een centrale, prettige en veilige plek. Vanuit het project Geerpark is geld gereserveerd voor de aanleg van een speelplek voor 0-4 jarigen. Eerder zouden er toestellen in enkele hofjes geplaatst worden. Dit sluit echter niet aan bij de nieuwe visie die uitgaat van grotere plekken waar buurtbewoners samen kunnen spelen, bewegen en ontmoeten.

De centrale plek in het park is samen met Buurt Bestuurt gekozen en bevindt zich vlakbij de boomgaard. Zie hiervoor ook het roze vlak op de kaart.

Vanuit gesprekken met Buurt Bestuurt nemen we al enkele uitgangspunten mee in het ontwerp van de speelplek. Zo krijgt deze een natuurlijke en groene uitstraling die opgaat in de rest van het park. Daarbij komt er ook voldoende plaats om te zitten en elkaar te ontmoeten. En in verband met veiligheid wordt de plek deels omheind met lage hagen.

Wij laten twee ontwerpen maken voor de inrichting. Aan de hand van die ontwerpen gaan we graag met gebruikers en andere geïnteresseerden in gesprek. Na dit gesprek wordt één nieuw ontwerp gemaakt en voorgelegd aan de direct omwonenden. Kleine punten kunnen dan nog aangepast worden voordat het ontwerp definitief wordt. We verwachten dat de nieuwe speelplek er in het eerste halfjaar van 2024 is. Wil je graag meepraten over de ontwerpen? Hou dan de website en Facebook van Buurt Bestuurt Geerpark in de gaten.