Groene buurtwand in Goede Morgen is onthuld - Geerpark
Presale 38 woningen Tot Morgen 27 april van start
9 april 2020
Noodopvang in Morgenland
20 april 2020

Groene buurtwand in Goede Morgen is onthuld

Vanaf vandaag is de natuur in de wijk zelfs op dé woning te vinden. In Goede Morgen is op donderdag 16 april de ‘groene buurtwand’ onthuld, een idee van Buurt Bestuurt. Naast groen, vind je op de wand ook verschillende accessoires, zoals insectenhotels en vogelkastjes, die extra ondersteuning geven aan de gevarieerde flora en fauna in de wijk.

Steentje bijgedragen
De wand is een mooi voorbeeld van de goede samenwerking en betrokkenheid in de wijk en staat ook symbool voor de sociale duurzaamheid. Met het idee voor de ‘groene wand’, dat ontstond tijdens een brainstorm met Buurt Bestuurt, ging Team Geerpark aan de slag. Verschillende partijen verzorgden de uitvoering van de plannen. Buurt Bestuurt en de bewoonster van de woning waar de wand tegenaan staat gaan het verticale groen gezamenlijk onderhouden.

Kleine onthulling
Donderdag 16 april werden de laatste planten geplant door de voorzitter van Buurt Bestuurt, Francois, en bewoonster Mariëlle. Uiteraard op gepaste afstand en helaas zonder onthulling samen met de buurt. Zodra het weer kan, vieren we samen met Buurt Bestuurt en alle bewoners alsnog de extra biodiversiteit in Geerpark! Kom een kijkje nemen en ontdek wat er aan de zijkant achter het kleine deurtje schuilgaat.

Voordelen
Een groene wand draagt niet alleen bij aan een groene uitstraling en biodiversiteit, het werkt ook geluidsisolerend, temperatuur regulerend, vergroot de bewustwording rondom duurzaamheid, draagt bij aan een betere luchtkwaliteit én mensen die in een groene buurt wonen, voelen zich gezonder.