Hoogste punt bereikt bij 56 sociale huurwoningen Goede Morgen - Geerpark
Geslaagde Burendag 2018!
24 september 2018
Eerste woning van Goede Morgen fase 2 verkocht
1 oktober 2018

Hoogste punt bereikt bij 56 sociale huurwoningen Goede Morgen

Het hoogste punt is bereikt van 56 sociale huurwoningen in Goede Morgen. Woonveste en Hendriks Coppelmans vierden deze mijlpaal op woensdag 26 september. De vlag werd gehesen door directeur-bestuurder van Woonveste, Eric van den Einden, en wethouder van gemeente Heusden, Mart van der Poel.

Huurwoningen in Geerpark Vlijmen
In het hart van de wijk komen in totaal 71 huurwoningen (gebouwd in twee fases) voor Woonveste. Goede Morgen is heel gevarieerd: koop- en huurwoningen met verschillende woningtypen en architectuurstijlen. In fase 1 van Goede Morgen worden 56 sociale huurwoningen gebouwd: 5 levensloop huurwoningen, 35 kleine huurwoningen en 16 grote huurwoningen.

Nul-op-de-meter en gasloos
Alle woningen in Goede Morgen zijn ‘nul-op-de-meter’. Dat betekent dat ze zelf net zoveel energie kunnen opwekken als ze verbruiken. In Goede Morgen kunnen bewoners dus geen of een erg lage energierekening hebben. De opgewekte energie is afkomstig van de zon en andere natuurlijke bronnen. De woningen hebben geen gasaansluiting.Wonen in Goede Morgen is dus goed voor de portemonnee en ook voor het milieu.

Zeer duurzame maatregelen
De zeer energiezuinige maatregelen bij deze huurwoningen hebben een positieve invloed op de hoogte van de totale woonlasten en de stabiliteit hiervan in de komende jaren. Door het zeer lage energieverbruik heeft een bewoner van deze woningen veel minder last van prijsstijgingen in elektra.

Op naar de oplevering
De oplevering van deze woningen begint naar verwachting in het voorjaar van 2019. De laatste woningen zijn klaar voor volgend jaar bouwvakantie. Dat betekent dan meteen ook de complete afronding van deze fase van Goede Morgen. De 42 koopwoningen en 8 vrijesector huurwoningen zijn eind 2018/begin 2019 klaar.

Verhuur start in november
De verhuur van de 56 woningen start naar verwachting in november. Op de website van Woonveste, www.woonveste.nl, staat binnenkort meer informatie.