Kerckebosch op (online) bezoek bij Geerpark - Geerpark
Winnaar Buurt Bestuurt duurzame prijsvraag bekend
12 oktober 2020
Vlotte verkoop in Geerpark
6 november 2020

Kerckebosch op (online) bezoek bij Geerpark

Twee duurzame wijken die van elkaar leren. Dat gebeurde vandaag tijdens een online bezoek van Kerckebosch aan Geerpark. Kerckebosch in Zeist is al jaren een voorbeeld van een wijk die volop inzet op duurzaamheid. Kerckebosch wilde graag van ons te horen hoe wij onder andere sociale duurzaamheid vorm geven. Een mooi compliment!

In het voorjaar zouden betrokkenen naar Geerpark komen, om te leren van onze bijzondere werkwijze onderling en met Buurt Bestuurt. Door het coronavirus ging dat bezoek helaas fysiek niet door. Maar wel online! Vliegensvlug werd het programma omgezet naar een digitale vorm.

“Wij zien een goede betrokkenheid en bevlogenheid van bewoners – samen met de gemeente en Woonveste – in de wijk. Heel inspirerend voor ons. Wij hopen het te evenaren in Zeist. We zullen een aantal lessen van Geerpark ‘stelen’ en met trots implementeren in Zeist.”, aldus de Kerckeboschers.

“Team Geerpark is erg trots dat we Kerckebosch mochten ontvangen en wij gaan graag ook bij hen op bezoek om van hen te leren. Mooi om te zien hoeveel informatie werd uitgewisseld en hoeveel overeenkomsten er zijn met de thema’s en betrokkenheid. Ik zie uit naar het vervolg”, aldus Astrid Pieters (Woonveste). Ook François Goedhart (voorzitter Buurt Bestuurt) kijkt uit naar een vervolg: “Ik heb erg veel nieuwsgierigheid en interesse geproefd tijdens de bijeenkomst. Helaas was het nu nog niet mogelijk om heel veel te leren van Kerckebosch, terwijl ik zeker weet dat wij ook van hen heel veel kunnen opsteken. Daarom kijk ik uit naar een vervolg.”

Astrid trapte af met het onderwerp communicatie & participatie. François vertelde samen met Judith Daelmans (gemeente Heusden) over de samenwerking tussen en met bewoners. Vervolgens deelde Mieke van Oort (gemeente Heusden) het bijzondere beheer- en maaibeleid van de wijk. William Peters (gemeente Heusden) gaf meer uitleg over het ontstaan van de waterslinger. Tussendoor stelden de zeer geïnteresseerde bezoekers uit Kerckebosch vragen en werden ideeën, ervaringen en inspiratie met elkaar uitgewisseld.  Er werd zelfs gesproken over een vervolg, want er was tijd te kort.