Ontmoeten, ontdekken en proeven - Geerpark
Start bouwrijp maken Morgenzon
24 mei 2017
Het park krijg steeds meer vorm!
12 juni 2017

Ontmoeten, ontdekken en proeven

Gezellig druk was het maandagavond 29 mei het in het park van Geerpark. Bewoners ontmoetten elkaar hier op deze warme zomerse avond met een broodje en drankje in de boomgaard. En dachten samen na over hoe de wijk nog leuker en beter kan. Sluitstuk van de avond was een wandeling langs het vernieuwde Laarzenpad dat officieel was geopend door wethouder Mart van der Poel en Aart Jan Gorter, directeurbestuurder van Woonveste. Een geslaagde avond in een bijzondere wijk in ontwikkeling.

‘Wat leuk om elkaar op deze manier te leren kennen, ’ reageerde een jong stel enthouasist. Het was op verzoek van de bewoners zelf dat team Geerpark deze bijeenkomst organiseerde. Met een gevarieerd programma voor bewoners, omwonenden en belangstellende in de regio Den Bosch die eerder interesse hebben getoond voor een kavel of woning in Geerpark. Een mooie gelegenheid voor iedereen om elkaar weer te ontmoeten op al die bijzondere plekken die Geerpark rijk is. En tegelijk een moment om de wijk samen verder vorm te geven en ontdekken.

Kabelbaan en drijvende ballenbak
Het programma begon met samen een broodje eten in de boomgaard. Tijdens een speciale meedenk-sessie konden bewoners – jong en oud – hun mening geven over de invulling van het toekomstig strandje in het park. De aanwezige kinderen wisten heel goed wat zij het leukst vinden: van drijvende ballenbak tot kabelbaan over het water. Uiteindelijk kwamen speelelementen in het water en op het gras als favoriet uit de bus.

Geerpark als moestuin en apotheek
Hierna openden wethouder Mart van der Poel en directeur-bestuurder Woonveste, Aart Jan Gorter, officieel het vernieuwde Laarzenpad. Bewoners liepen mee onder leiding van landschapsarchitect Thomas Jansen die bij ieder plantje wist te vertellen of het eetbaar was en lekker en of het medicinale krachten had. Nieuw zijn ook de informatieborden over de flora en fauna in het gebied en de fruitbomen in de boomgaard. In totaal zijn wel 43 verschillende rassen geplant, waaronder ook zeer zeldzame. Bewoners uit de wijk kunnen deze appels en peren plukken voor eigen gebruik. Voor wie wil bakken, kan online terecht voor lekkere recepten met appel of peer.