Start bouw 56 huurwoningen Goede Morgen (Woonveste) - Geerpark
Nieuwe stukken Geerpark in de maak
21 maart 2018
Schoonmaakactie door Buurt Bestuurt; help je mee?!
12 april 2018

Start bouw 56 huurwoningen Goede Morgen (Woonveste)

In het deelplan Goede Morgen is Geerpark BV (een samenwerkingsverband van ontwikkelaars Janssen de Jong en Hendriks Coppelmans) op 26 maart gestart met de bouw van 56 huurwoningen voor Woonveste. De eerste werkzaamheden zijn het boren van de bodembronnen voor de aardwarmtepompen. Deze duurzame installatie zorgt voor verwarming, koeling en warm watervoorziening en is de vervanger van de bekende gasgestookte CV-ketel. Alle 56 huurwoningen zijn namelijk gasloos. En nul-op-de-meter. Dat betekent dat ze zelf net zoveel energie kunnen opwekken als ze verbruiken. Ze zijn dus heel energiezuinig en duurzaam.

De oplevering van deze sociale huurwoningen begint naar verwachting in het voorjaar van 2019. De laatste woningen zijn klaar voor volgend jaar bouwvakantie. Dat betekent dan meteen ook de complete afronding van dit deel van Goede Morgen, waar een mix van koop-en huurwoningen gebouwd wordt. De bouw van 42 koopwoningen en 8 vrije sector huurwoningen (ook door Geerpark BV) is al sinds november 2017 in volle gang. Eind 2018/begin 2019 zijn deze woningen klaar. Het is de planning dat de verhuur van de 56 huurwoningen in het vierde kwartaal 2018 start. Kijk voor de voortgang op deze website, www.woonveste.nl en onze social media kanalen Facebook en Twitter. Daar wordt ook aangekondigd wanneer we starten met de verhuur van deze woningen.

Op de foto: Het boren van bodembronnen voor de aardwarmtepomp is achter de rug en de bronleidingen worden rondom aangevuld met grind. Deze warmtepomp verwarmt de huurwoningen met warmte die opgeslagen is in de bodem. Ook warm water wordt op deze manier duurzaam bereid. In de zomer worden de woningen via de grondtemperatuur gekoeld.