5 tips voor je droomtuin - Geerpark
Samen houden we het regenwater schoon
5 juni 2020
De eerste woning in Tot Morgen Geerpark is verkocht
16 juni 2020

5 tips voor je droomtuin

Door de coronacrisis zijn we meer thuis dan ooit. Wellicht grijpt u deze tijd aan om aan de slag te gaan in de tuin? Graag geeft landschapsarchitect Thomas Jansen vijf tips om te komen tot een eigen bio-diverse droomtuin.

Tip 1: Maak de bodem van uw tuin luchtig, bijvoorbeeld met een riek of hark. Voedt de bodem daarna met humus. Dit geeft een gezonde basis voor uw tuin. U zorgt er zo voor dat de grond water kan bergen en vasthouden.

Tip 2: Houd bij de inrichting van uw tuin rekening met de zon, de wind en omgevingsgeluid. Al deze factoren hebben invloed op een aangenaam tuinklimaat.

Tip 3: Wilt u een nieuwe heg of schutting plaatsen? Betrek dan de buren eens bij uw plan. Het delen van de erfgrens en/of het afstemmen ervan draagt bij aan een goed burenklimaat.

Tip 4: Een tuin die het hele jaar aantrekkelijk is, krijgt u door bij het planten te variëren in groen. Gebruik zowel seizoensplanten, als groen om te oogsten en bio-divers groen.

Tip 5: Een bio-diverse tuin bestaat uit zaken als: een insectenhotel, vogelkastjes, sierplanten die ook eetbaar zijn of lekker geuren. Wilt u rust en samenhang in de tuin? Combineer dan verharde en onverharde vlakken, zodat er geen pad nodig is.

Ga je zelf aan de slag? Gebruik deze handige matrix om je tuin te schetsen.