De Boomfeestdag was weer een groot succes - Geerpark
Start aanleg park een week verschoven
3 maart 2017
Eerste woning in Goede Morgen verkocht
29 maart 2017

De Boomfeestdag was weer een groot succes

Woensdag 22 maart is de 60e Boomfeestdag gehouden. Met ideaal weer en volop zon. Om half tien verzamelden twintig kinderen van groepen 6/7/8 van basisschool De Vlechter bij de Mortelweg in Geerpark. Ook wethouder Mart van der Poel en jeugdburgemeesters Anika en Ties waren aanwezig.

Na een toespraakje door de wethouder, gingen de handen uit de mouwen en werd de eerste boom geplant. Tegelijk met die boom ging ook een koker de grond in. De koker bevat een document, dat werd getekend door de wethouder, beide jeugdburgemeesters en een leerling van basisschool De Vlechter.

In totaal zijn er in het Geerpark zes bomen geplant. Na een klein uur hard zwoegen is de hele groep naar de tweede locatie vertrokken. Aan De Waterberging nabij de Priemsteeg hebben de kinderen wederom zes bomen geplant. Daarnaast plaatsten ze hier nog 150 heesters. Toen alle bomen en planten in de grond stonden, was het tijd voor een welverdiende stroopwafel. Als bedankje voor alle hulp kreeg de leraar twee exemplaren van het boek “Bomen herkennen” van wethouder Mart van der Poel.

Boomfeestdag 2017 is geslaagd, op naar volgend jaar!