Bouw gestart in Nieuwe Morgen Geerpark - Geerpark
Hondenuitrenveld in Geerpark stap dichterbij
27 januari 2023
3D weergave van de toekomstige rotonde
Rotonde Abt van Engelenlaan, Nieuwkuijk
14 februari 2023

Bouw gestart in Nieuwe Morgen Geerpark

75 huur- en koopwoningen erbij in gemeente Heusden

De duurzame wijk Geerpark in Vlijmen breidt verder uit ten noorden van het wijkpark. In het laatst te ontwikkelen deelgebied Nieuwe Morgen komen in totaal 147 woningen: 24 zelfbouwkavels, 80 koopwoningen en 43 sociale huurwoningen voor Woonveste. De bouw van de 75 huur- en koopwoningen die Geerpark BV in de eerste fase van Nieuwe Morgen realiseert is eind 2022 gestart en gisteren feestelijk gevierd samen met de toekomstige bewoners van de koopwoningen. De eerste woningen worden naar verwachting in het laatste kwartaal van 2023 opgeleverd.

Wethouder Johan Meesters was aanwezig bij de feestelijkheden en gaf aan blij te zijn met de uitbreiding, die past in de bouwen-bouwen-bouwen-koers van de gemeente Heusden. “Wij zetten als college vol in op het mogelijk maken van woningbouw voor onze inwoners. Er is vooral vraag naar starters-, senioren- en goedkopere woningen. De bouw in Nieuwe Morgen draagt hier deels direct aan bij en zorgt in totaal voor een betere doorstroming op de huizenmarkt. Deze 75 woningen zijn dan ook zeer welkom en ik kijk met de bouwers en toekomstige eigenaren uit naar het moment waarop de sleutels kunnen worden overhandigd.”
Met een vooruitziende blik koos Heusden bij de start al voor voornamelijk nul-op-de-meterwoningen. Met de stijgende energieprijzen van vandaag de dag blijkt dat een schot in de roos. Joost Engelkes van Geerpark BV vult aan: “De huidige bewoners profiteren van geen of zeer lage energielasten. Ook uit de reacties van de aanwezige kopers bleek woensdag dat de vergaande energiezuinigheid bijdraagt aan de enorme populariteit van de woonwijk. Daarnaast spreken ook de aandacht voor biodiversiteit, avontuurlijk spelen, groene inrichting, participatiemogelijkheden en sociale activiteiten enorm aan”.

Nieuw woningaanbod dit voorjaar
Binnenkort komt er weer nieuw woningaanbod aan. In de tweede fase van Nieuwe Morgen ontwikkelt Geerpark BV 42 koopwoningen. Deze gaan naar verwachting dit voorjaar in verkoop. Meer informatie is te vinden via de website nieuwemorgengeerpark.nl of bij de makelaars: Van de Zande makelaardij (073-5111999 / vlijmen@zande.nl) of Staete makelaars (073- 5117000 / nieuwbouw@staete.nl).

In Geerpark word je omringd door het groen. Het is een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke dag werken. Of om lekker te wandelen, ontspannen en de natuur te ontdekken, in en om de wijk. Kinderen kunnen zich er volop uitleven: beestjes zoeken in het groen, struinen langs de waterslinger en snoepen van het fruit uit de boomgaard. Spelen is er een echt avontuur. Geerpark is geen gewone woonwijk. Duurzaamheid zit er echt in het DNA. Dat zie je overal terug; in de biodiversiteit, de picknickbanken én de wijk is 100% elektrisch. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig, met mooie duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. Volledig gebouwd voor de toekomst. Met voorzieningen dichtbij in Vlijmen en om de hoek in Den Bosch. In Geerpark voel je je helemaal thuis, samen in een hofje of vrijer op een zelfbouwkavel. Meer weten? Kijk op www.geerpark.nl, www.facebook.com/geerpark.

Nieuwe Morgen is een project van Geerpark BV, een samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling.