Geslaagde bijeenkomst naar aanleiding van het bewonersonderzoek - Geerpark
Loop je (weer) mee door Geerpark op 8 september?
1 september 2017
16 september: Opening cultureel seizoen bij Mariënkroon
12 september 2017

Geslaagde bijeenkomst naar aanleiding van het bewonersonderzoek

Op woensdag 30 augustus kwamen bewoners en omwonenden van Geerpark bij elkaar. Vanaf 19.00 uur was iedereen welkom in de Abdijhof Mariënkroon. Samen met team Geerpark gingen zij aan de slag met de aandachtspunten uit een bewonersonderzoek en eerder gehouden wijkgesprekken. De resultaten/aandachtspunten kan je hier nog eens bekijken. Nu gaat het team aan de slag met het verwerken van de input en deze omzetten naar concrete acties (waar mogelijk). Hierover ontvangen de bewoners en omwonenden zelf bericht over.

Gerichte oplossingen bedenken
Over de belangrijkste aandachtspunten uit het onderzoek zijn een aantal medewerkers van de gemeente Heusden en Woonveste in gesprek gegaan met circa 25 bewoners en omwonenden van Geerpark. “Wij wilden graag een duidelijker beeld krijgen van klachten, wensen en mogelijke oplossingen. Op deze manier kunnen wij, waar nodig, gerichter actie ondernemen (waar dat kan samen met bewoners). Veel vragen konden direct beantwoord worden”, vertelt wijkregisseur Astrid Pieters.

De belangrijkste onderwerpen waren: Hondenpoepoverlast, natuur en zwerfafval, verkeer, bereikbaarheid, parkeren en inrichting openbare ruimte (waaronder ook spelen), (bouw)plannen en ontwikkelingen en duurzaamheid.

Oprichting bewonersvereniging
Er gebeurt veel in Geerpark en er staat nog veel op de agenda. De bewoners die graag een steentje willen bijdragen aan de ontwikkeling van Geerpark hebben zich opgegeven voor het meedenken over het oprichten van een bewonersvereniging. Astrid Pieters: “Wij zien uit naar een mooie samenwerking om zo een nog prachtiger Geerpark te ontwikkelen.”