Toekomstige bewoners ‘SAMENBOUWEN.IN Geerpark’ leggen eerste steen bij de 16 zelf ontwikkelde Nul-op-de-meter-woningen - Geerpark
Terugblik op een mooie wandeling door Geerpark
17 juli 2020
Woonrijp maken Goede Morgen
23 juli 2020

Toekomstige bewoners ‘SAMENBOUWEN.IN Geerpark’ leggen eerste steen bij de 16 zelf ontwikkelde Nul-op-de-meter-woningen

Op donderdag 16 juni werd feestelijk stilgestaan bij de start bouw van dit CPO-project  waarvan de bouw al in maart van dit jaar is aangevangen, maar vanwege de corona-maatregelen kon de festiviteit eerder nog niet plaatsvinden. Tijdens de officiële bouwhandeling hebben de toekomstige bewoners hun steentje bijgedragen aan het metselwerk van 1 van de 16 woningen aangezien zij allemaal een steen mochten metselen. De bouwhandeling werd vervolgens voortgezet in het centrum van Vlijmen waar Wethouder Van der Poel, Roel van de Wiel (voorzitter CPO-vereniging) en Francois Goedhart (Buurt Bestuurt Geerpark) enkele toespraken gaven. Gezamenlijk werd het glas geheven op de start van de bouw!

Bijzonder aan dit project is dat de toekomstige bewoners hierbij aan het roer staan. Zo konden zij onder begeleiding van Vastgoedregisseur, Marquart Architecten en Ventor de woningen zelf indelen en zijn er gezamenlijk materiaalkeuzen gemaakt. Dit gebeurt via individuele (ontwerp)sessies, maar ook via gezamenlijke deelnemersbijeenkomst waarvan de eerste op 13 december 2018 werd georganiseerd. Nadat de woningontwerpen definitief waren is in Van der Aa Bouwbedrijf, een plaatselijke aannemer uit Elshout, een geschikte partij gevonden die zorgdraagt voor de bouw van de 8 rijwoningen en 8 patiobungalows. Uiteraard Nul-op-de-meter woningen zoals gebruikelijk in Geerpark.

Roel van de Wiel, tevens bestuurslid van de vereniging Betaalbaar Wonen Heusden (BWH), was dan ook trots dat er nu wordt gebouwd aan het inmiddels vijfde CPO-project die vanuit BWH is ontstaan. Vanwege de grote belangstelling staat de vereniging Betaalbaar Wonen Heusden samen met Stichting SAMENBOUWEN.IN dan nu ook weer met de gemeente in contact om over een vervolgproject te praten. Meer informatie over dit project lees je hier: www.samenbouwen.in.