Handig voor (nieuwe) bewoners - Geerpark

Geerpark is een groene wijk. Wat betekent dat precies? Welke filosofie zit hierachter?.

De gemeente Heusden heeft de regels verwoord op hun site.

Nee, parkeren moet in de parkeervakken van de zogenaamde parkeerkoffers. Als we ons niet hieraan houden, dreigt het instellen van een parkeerzone, waardoor je risico loopt op een boete.

Om de biodiversiteit in Geerpark te behouden, worden bermen en sloten normaal gesproken één keer per jaar gemaaid. De gemeente houdt wel in de gaten of dit vaker nodig is. Bewoners gaven kortgeleden aan dat het groen bij de Priemsteeg en van de Mortelweg aardig gegroeid is. Daarom is er nu besloten om in ieder geval in dat gebied 2 keer per jaar te maaien. De gemeente gaat dan ook bekijken of het vaker nodig is. Meer informatie hierover in onderstaande links.

Bekijk het filmpje over al het groen in Geerpark.
Info over maaibeleid. 
Film over maaibeleid
Verslag van de infosessie over oa maailbeleid op 20 aug 2019

Er zijn natuurlijk regels. Die regels vind je hier.
Verder een handige checklist voor het organiseren van bijv. een buurtfeest of sportevenement.

Als nieuwe bewoner heb je een toegangspas voor een ondergrondse container nodig en je wilt natuurlijk alles weten over die ondergrondse containers.
En je hebt een grijze (PMD) en een groene (GFT) container nodig. Die kun je aanvragen bij de afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch, bereikbaar via telefoonnummer (073) 615 65 75. Na het indienen van je verzoek ontvang je binnen 8 werkdagen de containers op het nieuwe woonadres. Bij de overdracht van de afvalcontainers hoef je niet thuis te zijn.

Je wilt het natuurlijk goed scheiden. Dus wat moet waar in?
Wanneer de inzameling plaatsvindt? Kijk op de afvalkalender of installeer de app.
Papier zet je op de juiste zaterdagochtend goed vastgebonden of in een doos aan de straat (zodat het niet kan wegwaaien).

Gemeente Heusden maakt gebruik van omgekeerd inzamelen.

Het dichtstbij zijnde officiële zwemwater is te vinden op de site van Zwemwater. Officieel zwemwater wordt gecontroleerd.

En hoewel onze waterslinger een strandje heeft, is het dus geen officieel zwemwater. Je kunt er wel heerlijk pootjebaaien en zandkasten bouwen. Of heerlijk op het strand in de zon liggen.

Jazeker, bij Morgenland. Maar die zit achter een cijferslot.
Wat doet u?

U belt meteen 112. 

De 112-meldkamer alarmeert, naast de reguliere hulpdiensten, tegelijk alle burgerhulpverleners in de buurt. Deze krijgen de code van de buitenkast als deze is afgesloten. Zij halen de AED op en brengen deze naar het slachtoffer. Zij zijn opgeleid in reanimatie en het gebruik van de AED. Zij brengen de AED na afloop ook weer terug.

Meer info over AED in gemeente Heusden.

Buurt WhatsApp

Sinds 2016 is de WhatsApp groep binnen de gemeente Heusden van start gegaan.
Inmiddels zijn er 24 gebieden en ondernemers waarin WhatsApp als een burgerinitiatief gestalte heeft gekregen.

Doelstelling:
– het signaleren van verdachte situaties en dit doorgeven aan de politie via 112
– je (gezamenlijk) laten zien
– “zaak/heterdaadjes” stuk maken.

Werkwijze:

  • als lid van de WhatsApp groep signaleert u een verdachte situatie bij u in de buurt. U belt DIRECT met 112 om de verdachte situatie door te geven.
  • Geef daarbij ook aan dat u mede-wijkbewoners gaat informeren via WhatsApp.
  • Na het gesprek met de meldkamer 112 gaat u via WhatsApp berichten versturen van de verdachte situatie naar de andere leden binnen uw groep.
  • Als melder kunt u door de politie teruggebeld worden voor meer informatie. U weet mogelijk door informatie via de WhatsApp meer over de verdachte situatie zoals een signalement, kenteken, looproute etc.
  • Het WhatsApp gesprek stopt zodra er geen verdachte omstandigheden meer plaatsvinden of door de ter plaatse gekomen politie een onderzoek wordt ingesteld.
  • Na het beëindigen van het WhatsApp gesprek worden door de coördinatoren, via email, de WhatsApp berichten doorgestuurd naar de politie.

Per kern zijn er coördinatoren en contactpersonen.
Voor Geerpark is er ook een groep aangemaakt;  Geerpark buurt WhatsApp.

Coördinator is Mw. K. Metz.
U kunt zich aanmelden voor deze groep via   heusdenwhatsapp@gmail.com

Net verhuisd, een nieuwe omgeving, dus weer op zoek naar vrijwilligerswerk. Er is genoeg…

De Buurt Bestuurt agenda kunt u raadplagen voor onze activiteiten.

Maar ook binnen de gemeente Heusden gebeurt veel.

En we hebben binnen de gemeente een eigen natuur- en milieuvereniging, de NMVH, die veel organiseert. Je kunt je gratis abonneren op hun nieuwsbrief.

Zeker! Binnen de gemeente Heusden is er een bibliotheek met drie vestigingen, waarvan één in Vlijmen. Hier vindt u meer info over de bibliotheek.

Jazeker! Binnen Heusden hebben we de zeer actieve Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden, de NMVH. Zij geven maandelijks een gratis digitale nieuwsbrief uit.  Maar lid worden kan natuurlijk ook.

Daarnaast organiseert IVN het hele jaar door kostenloos wandelingen. En daarnaast organiseert Peter van der Velden wandelingen van 2 uur op de derde zondag van de maand.  Aanmelden verplicht. Opgeven nieuwsbrief voor info.

Alle fruitbomen in het Geerpark staan in het volgende overzicht.

Wil je alle nieuwsberichten van Geerpark volgen?

Meld je dan aan.

Hier vind je de nieuwsbrieven.

Bekijk hier het ontwerp en het filmpje over ons Geerpark.

En hier het filmpje over de waterslinger.

Kaart met auteursrechten van OSM; © OpenStreetMap-auteurs.